De cativa ani, auzim tot mai des de “pret de criza”, “oferta de criza” sau “buget de criza”. Nu mai vrem doar promotii si oferte speciale, vrem discounturi categorice, oferte maxime, astfel incat sa alocam bugete minime. Companiile au tot mai des clienti care solicita servicii, mentionand ca au un buget limitat.
Se intampla in mai toate domeniile, inclusiv in design interior. Rasfoind siteul celor de la Artdecozone.ro, am gasit in portofoliu un proiect intitulat “Amenajare la cheie casa – in 2 saptamani, buget de criza“. Adica repede si ieftin… asta isi doreste oricine.
Din cate am inteles, atelierul care ofera servicii de design all inclusive pentru cei care vor sa isi amenajeze locuinta (proiect – amenajare – mobilare – decorare) obisnuieste sa realizeze pentru clienti un proiect 3D, pentru a se stabili fiecare detaliu ce va fi realizat. In situatia mai sus mentionata, clientul dorea sa se mute rapid, astfel incat a “sarit” peste aceasta etapa si a mizat pe simtul pentru frumos al firmei de design interior.
Este vorba despre o casa de mici dimensiuni, in Bucuresti, zona Fundeni, o constructie noua dintr-un ansamblu rezidential, predata la stadiul de finisat. Ce inseamna “buget de criza” in acest caz? Pe site apare suma de 15.000 de euro pentru mobila, decoratiuni, perdele, canapea, corpuri de iluminat. Mult? Putin? Ramane la aprecierea fiecaruia, insa vorbim de un design “la cheie”, in armonie cu respectiva casa, optand probabil pentru lucruri de calitate.
Bugetul fiecaruia depinde de ceea ce poate si doreste sa aloce pentru o amenajare interioara. Timpul este si el foarte pretios: pentru unele persoane, a aloca saptamani sau luni pentru proiectare, cercetare piata si apoi amenajare propriu-zisa se traduce in foarte multi bani, poate mii de euro sau chiar mai mult.
Amenajarea interioara a unui apartament, a unei case sau a unei vile poate fi facuta pe cont propriu sau prin colaborarea cu o firma specializata. Decizia depinde de fiecare, la fel si rezultatul 🙂
Pentru ca este primavara, oare o buna ocazie de a face amenajari sau reamenajari in locuinta. “Curatenia de primavara” se poate realiza la un nivel superior: schimbari majore, un refresh al casei. Personal, as opta pentru constituirea de zone verzi, daca locuinta permite astfel de amenajari. Natura va fi alaturi nu doar primavara, ci permanent.
Hmm 15k de euro buget de criza? Nu e cam mult? Nu ne-ai zis si cat de mare era casa, sa vedem daca merita.
Nu am vazut acest detaliu… oricum, e o casa.
Depinde ce incluzi in bugetul de criza… si depinde si de locuinta, daca e o super vila, 50.000 e probabil buget de criza la decor.
Asa este, depinde de proportii. Nu poti compara mere cu pere.