Cand te gandesti la cuptor incorporabil, pe de o parte te gandesti la partea estetica (design, integrare in mobilierul de bucatarie), pe de alta parte te gandesti la volum (mare) si eficienta (tot mare). As spune de fapt mai degraba precizie – setezi temperatura si functia si eventual timpul – in functie de functiile cuptorului. Ma refer la cuptoare electrice – cele mai populare cuptoare incorporabile.
Functiile acestor cuptoare incorporabile aduc din ce in ce mai mari beneficii si usureaza munca in mai multe moduri. Nu conteaza daca esti un maestru culinar sau o persoana care vrea mancare cat mai simplu si rapid. Cuptorul electric iti va fi oricum prieten bun. Poti gati preparate complicate, dar si “chestii” semi-preparate, pe care le cumperi in general congelate din hipermarket / supermarket. Deserturile si placintele nu se vor mai arde, daca ai cuptor electric pe care il folosesti corect – citeste cu atentie instructiunile.
Cuptoare incastrabile: te intereseaza sa comanzi unul de pe internet, dar ce model sa alegi?
Cuptoarele incastrabile de pe Badabum.ro, unul dintre magazinele cunoscute in mediul online pe sectorul electroIT, provin de la multi producatori si au multe variante cu functii, cu design-uri diferite. Ce cuptor sa alegi? Nu este usor, dar daca citesti cu atentie detaliile si stii cam ce buget poti aloca, vei gasi cu siguranta ceva de care sa fii multumit.
Exista multe marci de cuptoare pe piata, toate fiind de fapt niste multifunctionale, daca ne uitam in prezentarea acestora. De la Teka si Bosch la Gorenje sau Hotpoint, iata doar cateva branduri de top. Un raport foarte bun calitate – pret poate fi observat la cuptoarele Hansa. O alta marca de succes este Whirlpool. In functie de design-ul bucatariei si de preferintele personale, se poate alege eventual un cuptor electric incorporabil de tip “rustic” sau retro – totul tine in acest caz de partea estetica.
Ce alte diferente sunt intre cuptoare? Pot sau nu sa aiba functie de gatit cu aer cald (ventilator) – o functie extrem de utila din punctul meu de vedere, eu de fapt cam doar pe aceasta o folosesc. Cuptorul poate sau nu sa aiba ecran, poate sa aiba functie care sa te ajute la partea de curatare – scai mai usor de grasimile care ajung pe toate partile interioare… Desigur, exista si alte functii interesante, mai ales la cuptoarele din segmentul superior de pret.
Consumul de curent
Am auzit adesea persoane care nu au un cuptor electric incorporabil si care evita sa cumpere unul de teama costurilor privitoare la consumul de curent electric. Este un mit: din experienta personala, un cuptor electric clasa A (standardul actual) are un consum nesemnificativ. Spre exemplu, noi – utilizand cuptorul des, desi nu intensiv – nu cred ca platim mai mult de 10 lei / luna pentru curent electric generat de cuptor, ceea ce mi se pare extrem de putin