Lanțul de hoteluri Mercure, în plină expansiune în România, promovează conceptul Discover Local

Lanțul de hoteluri Mercure, în plină expansiune în România, promovează conceptul Discover Local

Seria extinsă a ghidului “Discover Local” adaugă peste 50 de destinații cu noi experiențe inedite. București și Timișoara sunt prezentate în Discover Local. Lanțul de hoteluri Mercure, care numără în prezent 9 hoteluri în 7 orașe, va crește dinamic în următorii doi ani în România.

Vara aceasta, Mercure a lansat o nouă extensie a ghidurilor sale Discover Local, care oferă acum peste 50 de destinații populare din Europa, de la Belgrad (Serbia) la Oxford (Marea Britanie), de la Düsseldorf (Germania) la Tbilisi (Georgia), de la Haga (Olanda) la Almaty (Kazahstan) și multe altele.

Vincent Moskovtchenko, Vice President Marketing Manager Midscale Brands la Accor Europe North Africa, a declarat: “Hotelurile Mercure oferă mult mai mult decât un loc unde să înnoptezi – ele sunt o poartă către o destinație, o invitație caldă de a descoperi și explora împrejurimile, care creează o experiență captivantă pentru oaspeții noștri. Europa este un tezaur de culturi, istorie și arome culinare diverse, iar prin extinderea programului nostru Discover Local, aducem și mai multe oportunități pentru oaspeții noștri de a călători și de a se simți ca niște localnici.”

Mercure a lansat programul Discover Local anul trecut pentru a sărbători cea de-a 50-a aniversare și a dezvăluit acum o nouă serie de ghiduri pentru destinații din întreaga Europă, pentru ca oaspeții să exploreze vecinătățile ca niște localnici. Inițiativa este concepută pentru a oferi oaspeților o experiență imersivă în cultura, bucătăria și atracțiile unice care înconjoară fiecare dintre destinațiile Mercure. Specialitățile regionale și poveștile culturale sunt selectate de experții hotelurilor Mercure participante, îmbunătățind experiența de călătorie prin conectarea oaspeților cu comorile locale ale destinației lor. Extinderea ghidurilor Discover Local în Europa are loc în colaborare cu Alpaca Maps, un instrument de cartografiere digitală care creează ghiduri de călătorie personalizate, itinerarii și liste de obiective de vizitat.

Mercure, cel mai mare brand de tip midscale din lume, parte a Accor, are una dintre cele mai dinamice rețele și cu cea mai rapidă creștere din România. Brandul numără în prezent 9 hoteluri și urmează să își extindă rapid rețeaua în următorii ani. Hotelurile existente sunt răspândite în întreaga țară, în București, Sighișoara, Sibiu, Timișoara, Mediaș, Galați, Cozieni, Ilfov.

Portofoliul Mercure din România a crescut în 2023 cu două deschideri importante: Mercure Conacul Cozieni și Mercure Sibiu Arsenal.

Situat la doar 20 de minute de București, în peisajul natural din jurul Mănăstirii Pasărea, Mercure Conacul Cozieni dispune de un mix de 73 de camere moderne, cu design creativ, decorate cu picturi deosebite și motive stilizate inspirate din designul tradițional românesc, alături de restaurantul Elements și patru săli de conferințe care pot găzdui până la 250 de persoane. Aceste spații sunt ideale pentru găzduirea de întâlniri de afaceri, seminarii, evenimente corporate sau nunți. Oaspeții se pot bucura de ritualuri de relaxare și întinerire la centrul wellness, cu saune, fitness și piscină în aer liber.
Deschis în octombrie 2023, Mercure Sibiu Arsenal cuprinde 121 de camere cu design inedit, care oferă un sejur confortabil oaspeților care călătoresc în scop de leisure sau de business. Hotelul oferă acces ușor la bogata istorie medievală a orașului și la splendorile sale arhitecturale. Este situat pe Bulevardul Victoriei 48, peste drum de Sub Arini, cel mai îndrăgit parc al orașului.

Următorul hotel care se alătură familiei Mercure în România este Mercure Bucharest Cantemir. Hotelul va oferi turiștilor care vin în București și comunității locale 40 de camere cu design rafinat, un restaurant, un bar și o sală de conferințe, divizibilă în două săli de ședințe separate. Toate facilitățile vor fi găzduite de o clădire renovată de pe popularul bulevard Dimitrie Cantemir, bulevard care leagă Piața Unirii de Parcul Tineretului și de alte destinații cheie din partea de sud a Bucureștiului.

Calendarul extins include hoteluri în cinci orașe noi, programate să se deschidă în următorii doi ani: Mercure Portile de Fier, Mercure Alba Iulia Cetate, Mercure Bacău, Mercure Oradea, Mercure Brașov Old Town, Mercure Brașov Cubix.

Reprezentând o colecție perfectă de destinații de descoperit la îndemâna oricui, noi aventuri și explorări îi așteaptă pe turiști în Europa cu Mercure. O selecție a principalelor atracții este inclusă în prezentarea de mai jos, iar vizitatorii se vor bucura de o perspectivă unică asupra modului de a trăi ca un localnic în fiecare oraș.

Belgrad, Serbia

Rătăcește pe străzile istorice din Belgrad, unde trecutul și prezentul se întâlnesc perfect. Răsfață-ți papilele gustative cu ofertele diverse și apetisante ale scenei culinare din Belgrad. De la deliciile tradiționale sârbești la creațiile gastronomice moderne, fiecare fel de mâncare spune o poveste a moștenirii culinare a orașului.

Unde să stai în Belgrad: Mercure Belgrade Excelsior

Gdansk, Polonia

Plimbă-te pe străzile pietruite unde trecutul prinde viață. Explorați repere emblematice precum Bazilica Sfânta Maria și macaraua istorică din Gdańsk, fiecare povestind despre un oraș încărcat de istorie maritimă. Delectează-te cu delicioasa gamă de arome pe care Gdańsk o are de oferit.

Unde să stai: Mercure Gdansk Stare Miastro

Brighton, UK

Eclectic și artistic, cu o atmosferă de coastă liniștitoare, Brighton este un oraș mic, ideal pentru a fi descoperit pe jos. Plimbă-te prin istoricele Lanes, împodobite cu magazine și buticuri excentrice, sau pășește de-a lungul emblematicului Brighton Pier, unde agitația de pe malul mării se împletește cu priveliștile uimitoare ale oceanului.

Unde să stai în Brighton: Mercure Brighton Seafront

Oxford, UK

Explorează patrimoniul ilustru al orașului vizitând colegiile istorice sau plimbându-te prin liniștita Grădină Botanică. Pătrunde în atmosfera academică care străbate străzile orașului și lasă-te captivat de poveștile ascunse între zidurile sale vechi.

Unde să stai: Mercure Oxford Eastgate

Haga, Olanda

Începe-ți explorarea în vibrantul cartier Zeeheldenkwartier, unde expresia artistică întâlnește farmecul local în buticurile și galeriile sale de artă. Pătrunde în istoria orașului la Distileria istorică Van Kleef, unde aroma băuturilor spirtoase spune o poveste despre tradiție și măiestrie.

Unde să stai: Mercure Hotel Den Haag Central

Düsseldorf, Germania

Explorează vecinul mai artistic al orașului istoric Köln, Düsseldorf, și descoperă cartierul Medienhafen, care este o dovadă a evoluției orașului de la un loc industrial la un centru înfloritor de media, modă și design.

Unde să stai: Mercure Düsseldorf City Centre

București, Romania

Considerată unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din România, capitala București este plină de monumente magnifice și spații verzi luxuriante. Unul dintre cele mai fotografiate locuri este Pasajul Victoriei, cunoscut și sub numele de Strada Umbrelelor. Umbrela vibrantă atrage vizitatori din întreaga lume în căutarea unei fotografii demne de Insta. Istoria bogată a Bucureștiului poate fi descoperită la Palatul Parlamentului, cea mai mare construcție din lume și un labirint de coridoare nesfârșite. După o zi de vizitat obiectivele turistice, relaxează-te cu o cafea la pasajul Macca-Vilacrosse, o arcadă frumoasă plină de cafenele primitoare.

Unde să stai: Mercure Bucharest City Center

Timișoara, Romania

Supranumită “Mica Vienă”, Timișoara este o destinație excelentă pentru cei care caută monumente istorice, spații frumoase în aer liber și o atmosferă plină de viață. Vizitatorii se pot îndrepta spre inima orașului și pot explora Piața Victoriei, însemnând “Piața Victoriei”, care oferă o multitudine de magazine fermecătoare, restaurante și muzee. Localnicii recomandă în special vizitarea Catedralei Ortodoxe, pentru arhitectura sa spectaculoasă. Pentru pasionații de istorie, Muzeul de Istorie Naturală și satul medieval reconstruit de la Muzeul Satului Bănățean merită o vizită. Pentru gurmanzi, nu există o modalitate mai bună de a încerca bucătăria din Banat decât un tur de degustare prin centrul orașului, iar călătorii nu pot pleca fără să încerce specialitatea tradițională Mâncare de brozbe.

Unde să stai în Timișoara: Mercure Timisoara

Mercure este un brand deosebit de tip midscale care combină puterea rețelei internaționale cu experiențe de ospitalitate autentică și cu specific local. Angajamentul ferm al mărcii față de calitate asigură un standard consistent și de încredere al serviciilor în cadrul fiecărui Mercure din întreaga lume, în timp ce designul fiecărui hotel reflectă caracterul și cultura distinctă a locației ce îl găzduiește.
Mergând dincolo de standardul obișnuitul pentru călătorii de business și de leisure, membrii echipei Mercure sunt recunoscuți pentru pasiunea, entuziasmul și căldura lor. Ei împărtășesc cunoștințele lor despre specificul local, oferă sfaturi din interior și delectează oaspeții cu povești de istorie și folclor local. Hotelurile Mercure sunt situate convenabil în centrele orașelor, la mare sau la munte, cu peste 967 de hoteluri în peste 60 de țări. Mercure face parte din Accor, un grup hotelier de top la nivel mondial care numără peste 5.700 de proprietăți în peste 110 țări și este un brand participant la ALL – Accor Live Limitless – un program de loialitate de lifestyle care oferă acces la o mare varietate de recompense, servicii și experiențe.