Joaca este asociata automat cu varsta copilariei, insa realitatea este alta: cei mai multi oameni adora sa se joace, chiar si daca au multe zeci de ani… Daca in copilarie jocul este o incercare de simulare a vietii de adult (cel putin in plan teoretic), la maturitate jocul devine o evadare tocmai din lumea rigida a adultilor. Ca “om mare”, te joci online de la birou atunci cand vrei sa te detasezi cateva minute sau… daca pur si simplu te plictisesti (exista si asemenea joburi, in special cele din vanzari, in momentele in care nu ai deloc clienti, iar fisa postului nu implica decat asteptare).
Tot in calitate de adult, te joci in mijloacele de transport in comun, direct de pe telefon – mai ales daca ai un smartphone. Nu intamplator, exista jocuri online care au incasari record din optiunile suplimentare – platite, evident, de catre adulti, caci ei sunt targetul perfect al companiilor de specialitate: nu au doar dorinte, ci au si bani cu care sa si le poata indeplini.
Exista multe website-uri de jocuri online, mai mult sau mai putin pentru copii. Unele sunt 100% gratuite (castigand din bannerele publicitare afisate), altele solicita unele plati, de valoare mica. Industria de jocuri “inocente” nu implica o reglementare precum cea a jocurilor de noroc, caci aici nu este vorba despre pariuri sau jocuri de ruleta ori de poker. Pur si simplu, cel mult platesti niste taxe modice, pentru a beneficia de un anumit serviciu, de un anumit software. Nu primesti bani, nu poti sa castigi averi, tot ceea ce primesti este un joc, deci niste timp liber placut. Platesti cu adevarat pentru divertisment si nu pentru iluzii.
Jocuri cu masini, jocuri cu supereroi, jocuri cu animale sau chiar cu persoane de desene animate – toate ii atrag atat pe cei mici, cat si pe cei mari. In lumea online, nu exista decat “varsta minima” (pentru continutul exclusiv adresat adultilor), nu si “varsta maxima”. Asadar, oricat de “batran” ai ajunge, esti liber sa “te dai” in toate jucariile din acest imens parc de distractii numit internet.