As putea din start sa fiu acuzat de misoginism / sexism in momentul in care spun ca frumusetea conteaza mai ales daca esti femeie. Dar voi explica mai amanuntit la ce ma refer, pentru a nu fi inteles gresit. Din punctul meu de vedere, frumusetea este una dintre virtutile feminine, alaturi de multe altele. Desigur ca nu doar frumusetea conteaza, insa feminitatea are o stransa legatura cu frumusetea. Pana intri in contact cu personalitatea, “ambalajul” este cel care te atrage, ca barbat. Este ceva chimic si s-a demonstrat stiintific ca frumusetea are chiar legatura cu sanatatea genelor (nu alea de la ochi, ci alea din ADN 🙂 ).
Nu trebuie sa fii cea mai frumoasa de pe pamant pentru a fi cea mai iubita dintre pamanteni, insa este necesar sa ai grija de frumusetea ta, sa o pui in valoare, sa profiti de darul tau – chiar si daca acesta este mai modest sa zicem. Orice s-ar spune, fiecare dintre noi (inclusiv barbatii) este atent la propria estetica si se simte bine daca arata cat mai bine. Ne uitam in oglinda pentru ca ne pasa.
Mai ales in cazul femeilor, frumusetea determina si incredere de sine. O femeie care se simte frumoasa va fi mai sigura pe ea si va putea avea mai mult succes, caci va actiona mai curajos, fara complexe. Nu sunt reguli fixe, ci doar generalitati, desigur. Asadar, a incerca sa iti sporesti / pastrezi frumusetea este ceva normal, chiar si cand apelezi la stiinta, de exemplu faci un peeling chimic sau un tratament impotriva celulitei intr-un salon de infrumusetare care foloseste aparatura de ultima generatie.
Pentru frumusete exista si botox, chirurgie si alte “trucuri”. Eu cred ca fiecare are dreptul de a apela la orice asemenea interventii fara a fi judecat pentru dorinta sa de… mai bine. De la un simplu tratament riduri si pana la tratament depozite localizate de grasime, carboxiterapie, conturare si augmentare buze, mezoterapie – orice poate sa fie “de bine”. Fiecare actioneaza cum doreste asupra propriului corp, totul este sa faci ceea ce crezi ca te face sa te simti mai bine si nu ceea ce doreste “societatea”.